Pages

Monday, January 13, 2014

Kids konserve

Jag har alltså föresatt mig att ta bättre vara på matrester och inte låta hälften av kylens innehåll stå och vänta tills det är dags för soptunnan. Viktigt i denna process är förstås småförvaring. Burka in resterna från middagen ordentligt så att de står sig fint tills jag äter upp den. Så nu tänkte jag att det vore lämpligt att tipsa om smidiga och hållbara matlådor och andra fina kärl.

Dagens tips blir Kids Konserve, som går att få tag på hos Medveten mini. De små burkarna är superbra när en ska ut på stan. Stoppa ner ett par äppelbitar och några russin så har du alltid lite mellanmål till hands. Mosa ner en banan, lite nyponmjöl, havremjölk och kokosolja - vips en smoothie på burk! Locken håller tätt och är dessutom giftfria. Och så funkar burken alltså alldeles utmärkt att spara en överbliven potatis eller en klick pesto i. Tjusigt i kylen för en ta-tillvarare, minsann.

Och vet ni: Kids Konserve är inte bara för kids. Närå, här finns också finfina lunchlådor att lyxa sig med på jobbet. Hej, så bra!

No comments: